Az Öntelepítő CMS alkalmazás automatikus telepítője a kiszolgáló szolgáltatásonAz Öntelepítő egy olyan eszköz, amely a IONOS.hu  hostingjának keretein belül lehetővé teszi a használatra kész alkalmazások egyszerű és gyors feltelepítését. Néhány egyszerű lépésben elkezdheted használni a weboldalak létrehozására alkalmas (pl. WordPress vagy Joomla!), ismert és bevált alkalmazásokat.

Az Öntelepítő használata során nem kell az alkalmazásokat a létrehozójuk weboldaláról letöltened, feltöltened a fájljaikat a szerverre, és létrehoznod a számukra szükséges adatbázist. Egyetlen egérkattintás segítségével feltelepítheted a kiválasztott alkalmazásokat.

Az Öntelepítő segítségével feltelepített alkalmazásokhoz konkrét internetes domaint, pl. “domained.hu” rendelhetsz hozzá. Ez azt jelenti, hogy a feltelepített alkalmazások (pl. egy WordPress alapú weboldal) egy olyan rövid domain cím alatt lesznek elérhetők, amelyet pl. a IONOS.hu-nél regisztrálhatsz.

Hogyan használd az Öntelepítőt?

Néhány egérkattintás segítségével elkezdheted használni a korszerű weboldaladat, pl. egy internetes portált (pl. WordPress, Joomla! vagy Drupal) vagy vitafórumot.

Az Öntelepítőben elérhető alkalmazások ingyenes, népszerű, az egész világon sok felhasználó számára ismert eszközök, melyek funkcióban gazdagok, és egyben egyszerűen kezelhetők (többek között, phpBB, Joomla!, WordPress, Coppermine Gallery, MediaWiki és még sok más).

Egyszerű telepítési folyamat

Az elérhető alkalmazások telepítési folyamata maximálisan le van egyszerűsítve és kizárólag néhány alapinformáció megadását igénylik. A kiválasztott szoftver egy pillanat alatt készen áll a használatra. Az Öntelepítőben elérhető alkalmazások ingyenes, népszerű, az egész világon sok felhasználó számára ismert eszközök, melyek funkcióban gazdagok, és egyben egyszerűen kezelhetők.

Becslések szerint a világon a weboldalaknak ma már több mint ¼-e használja a WordPress-t. Köztük olyan márkák, mint a BBC, MTV vagy a Sony. Ne habozz! A CSM WordPress vagy egyéb népszerű alkalmazásoknak a Szerveredre történő feltelepítéséhez használd az Öntelepítőt!

Milyen példaszerű alkalmazásokat telepíthetek fel a szerverre?

Az Öntelepítőn keresztül a legnépszerűbb CMS rendszereket és egyéb alkalmazásokat (többek között vitafórumokat, képgalériákat vagy CRM rendszereket) tudsz feltelepíteni. A CMS egy tartalomkezelő rendszer (ang. Content Management System) vagyis egy olyan alkalmazás, amely megkönnyíti a weboldalak létrehozását és azok későbbi frissítését. A tartalom és annak bemutatási módjának szerkesztése a CMS által kezelt programban általában a módosítást lehetővé tévő speciális űrlapokat (pl. adminisztrációs panelt) tartalmazó weboldalak segítségével zajlik.

A tartalom lehet egy egyszerű szöveg, kép, zene, film, dokumentum vagy sok más elem is. Azokat az információkat, amelyeket hozzáadsz a weboldaladhoz értékelhetik vagy kommentálhatják a felhasználók. A CMS alapján létrehozott weboldalad egy olyan dinamikus weboldallá válhat, amely együttműködik a felhasználóval.

Az Öntelepítő segítségével gyorsan elindíthatod a blogodat, amely időrendileg elrendezett bejegyzéseket tartalmazhat. A blogok lehetővé teszik, többek között, a bejegyzések archiválását, kategorizálását, vagy akár az olvasók kommentárjainak hozzáadását. Becslések szerint a világon a legtöbb blog a WordPress rendszerét használja.

FONTOS! A CMS szoftvernek köszönhetően azok, akik nem rendelkeznek programozói ismeretekkel vagy informatikai képesítéssel szintén létre tudnak hozni magas színvonalú weboldalt. Az ilyen típusú rendszereknek köszönhetően az emberek és cégek magán weboldalt, kisebb névjegyoldalt, blogot, céges weboldalt vagy akár erős vállalati weboldalt is létrehozhatnak.

Az Öntelepítőben kiválasztható alkalmazások listája

 • A WordPress a jelenleg legnépszerűbb blogrendszer, amely folyamatosan bővül a teljes tartalomkezelő rendszer (CMS) lehetőségeivel. Könnyű használata és nagy mennyiségű kiegészítő moduljai miatt kezdőknek javasolt.
 • A Joomla! egy univerzális tartalomkezelő rendszer (CMS), amely különböző típusú weboldalak szerkesztésére és kezelésére szolgál – kis, magán és céges weboldalaktól kezdve egészen a kiépített portálokig. Egyszerű használata és szerkezete miatt a Joomla!-t szaktudással rendelkező és kezdő felhasználók egyaránt használhatják.
 • A Drupal egy olyan sokoldalú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely megkönnyíti a felhasználó számára a weboldal tartalmának közzétételét, kezelését és rendben tartását. A rugalmasságából és a szerkezetéből származó előnyök miatt gyakran inkább bonyolultabb projektekhez használják.
 • A Piwik egy olyan ingyenes internetes adatelemző eszköz, amely részletes elemzést képes készíteni a weboldaladról. Ellenőrizd rendszeresen a látogatóid számát, a marketinges kampányaid eredményeit, és még sok mást. A Piwik a Google Analyticsnak egy olyan valós alternatívája, amely iOS és Android alapú eszközökre is feltelepíthető.
 • TextPattern – Elegáns, rugalmas és egyszerűen használható internetes tartalomkezelő rendszer. A TextPattern tökéletes kisebb weboldalak, pl. céges névjegyoldalak vagy privát weboldalak kezelésére.
 • Pligg – külső ötleteket keresel a vállalkozásod fejlesztéséhez? Tedd lehetővé ügyfeleidnek, hogy elmondhassák a véleményüket. A Pligg-gel együtt gyorsan létrehozhatod az ‘ötletbankodat’, szavazást tehetsz közzé az internethasználók számára, valamint megismerheted a termékedről alkotott véleményüket.
 • Xoops – egy olyan univerzális CMS rendszer, amely megkönnyíti a weboldal létrehozását, kezelését és rendben tartását. Könnyű használatának, szerkezetének és a sok elérhető weboldal sablonnak köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend a CMS alkalmazások között.
 • Nucleus CMS– egyszerű és könnyű rendszer blog, vagy weboldal vezetéséhez. Egyszerűen oszthatsz meg híreket, új képeket vagy más weboldalakra átirányító linkeket. Ha nem szeretnél sok időt tölteni a blogod vagy weboldalad konfigurálásával, akkor a NucleusCMS a te rendszered!
 • dotClear – a dotClear rendszernek kezdettől fogva egyetlen célja van – lehetővé tenni mindenki számára az interneten való megosztás lehetőségét. Ebben az irányban fejlődik a dotClear immár 10 éve – az egyik legjobb és legkönnyebb rendszer az internetes tartalommegosztáshoz.
 • Coppermine Gallery – egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a saját fényképalbumoknak az interneten történő létrehozását. Lehetővé teszi a képek kategóriák és albumok szerinti elrendezését, felhasználók hozzáadását és feljogosítását képek és kommentárok megosztására.
 • Gallery 3 – annak a népszerű alkalmazásnak a továbbfejlesztett változata, amely lehetővé teszi a képek kategóriák és albumok szerinti elrendezését, felhasználók hozzáadását, valamint feljogosítását képek és kommentárok megosztására. A legújabb verzióban javításra került az alkalmazás biztonságossága, valamint a képek taggolásának hitelessége és hatékonysága. Opcionálisan elérhető a korábbi Gallery 2 verzió is.
 • Gallery 2 – videók, fényképek, képek és grafikák internetes megosztását és kezelését biztosító alkalmazás. Az alkalmazásban a felhasználók fiókot hozhatnak létre, kommentálhatnak és alapszinten a képeiket akár közvetlenül az interneten is szerkeszthetik (forgatás, képfelbontás módosítása, képkeret hozzáadása).
 • PhpBB – az egyik legnépszerűbb szkript vitafórumok létrehozására. Lehetővé teszi saját fórum létrehozását és tartalmazza a megfelelő működéshez, valamint a fórum kényelmes használatához elengedhetetlen funkciókat. Az összes eszköz elérhető a fórum alapverziójában vagy a bővítmények listáján.
 • Simple Machines Forum – népszerű vitafórum-szkript. Magas fokú biztonságot, működést, valamint könnyű kezelést és rendszerezést biztosít. Lehetőségeit bővítmények segítségével tovább lehet fokozni.
 • myBB – ingyenes és meglehetősen népszerű rendszer internetes fórum vezetéséhez. Kis méretének ellenére az alkalmazás nagyon sok funkciót biztosít, amelyet szükség esetén bővítmények, modulok és kész grafikai sablonok segítségével tovább lehet bővíteni. Ezenkívül, az átlátható és olvasható felületének köszönhetően kezdő adminisztrátorok is könnyedén kezelhetik a fórumot.
 • SugarCRM Community Edition– ingyenes CRM rendszer, amely a kibővített funkciójának köszönhetően lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára az ügyfelekkel való kapcsolattartást. Lehetővé teszi, többek között, az ügyfélfiókok és szolgáltatáslisták létrehozását, a stratégiák meghatározását, a kereskedelmi elemzések elkészítését, a csoportmunkát, valamint a jelentések elkészítését.
 • MediaWiki – ez egy wiki típusú szoftver, amely olyan weboldalak csoportos létrehozására és azok tartalommal való kiegészítésére szolgál, mint az enciklopédiák, katalógusok, szótárak és még sok egyéb. A MediaWikit elsősorban a Wikipédia miatt hozták létre, és a programozók folyamatosan fejlesztik.
 • Moodle – interneten tartott és weboldalakon elhelyezett tanfolyamok létrehozását segítő szoftvercsomag. A leggyakrabban alkalmazott és legnépszerűbb eszköz, amelyet a távoktatás támogatására fejlesztettek ki.
 • WebCalendar – internetes böngésző által megosztott naptár. Lehetővé teszi több felhasználó hozzáadását, azok hozzáférési jogainak biztosítását, valamint megosztott naptárak létrehozását, amelyeket azt követőleg az interneten vagy intraneten keresztül lehet használni.
 • Mantis Bug Tracker – olyan ingyenes és népszerű internetes rendszer, amely az informatikai projektekben folyó munkák követését segíti. PHP szkriptnyelven van írva és a MySQL-lel, MS SQL-lel, valamint a PostgreSQL adatbázisokkal működik együtt. Hozz létre feladatokat egyszerűen, és bízd meg velük munkatársaidat.
 • OpenX – az egykor népszerű phpAdsNew új megjelenése. A weboldaladon található reklámtartalom kezelésére létrehozott, kibővített rendszer. Könnyen és gyorsan megadhatod célhelyedet, forgalomkövető linkeket hozhatsz létre, valamint reklámanyagokat tehetsz közzé.
 • Az osTicket egy fejlett és egyben hihetetlenül könnyen használható rendszer, amely az ügyfélszolgálati irodád munkáját kész segíteni. Egyetlen helyen regisztrálhatod az összes telefonhívást, e-mailt, űrlapon keresztül tett bejelentést, ezután megbízhatsz velük konkrét munkatársakat.

 

Biztonságos tárhely webhelye számára

Olyan helyet készítettünk Önnek, ahol a weboldala és e-mail címe garantáltan jó helyen lesznek.


A WordPress számára létrehozott tárhely

Van már WordPress webhelye? Mi is szeretjük ezt a rendszert. Ezért hoztunk létre olyan tárhelyet, mely megfelel a WordPress felhasználók számára.


 • Hasznos volt a cikk?
 • IGEN   NEM
Keresés
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy