Hogyan lehet ellenőrizni az internet minőségét (ping)?


Az internetkapcsolat minőségmérője elérhető a https://support.ionos.hu/test webhelyen, amely lehetővé teszi a következők ellenőrzését: 10 tesztelt csomag, az átlagos ping-érték és a ping eltérések az átlagtól. Így ellenőrizheti, hogy az internetkapcsolat minősége okozhat-e kellemetlenségeket a home.pl szolgáltatások használatakor.

Internet kapcsolat minőségmérő

Hogyan tesztelhetem a ionos.hu webhellyel való internetkapcsolatomat?

  1. Lépjen a következő címre: https://support.ionos.hu/test, és kattintson a gombra: TESZT INDÍTÁSA.
  2. Várjon néhány másodpercet, amíg a csatlakozási teszt befejeződik.
  3. Az eredmények a képernyő jobb oldalán jelennek meg, a képernyő alján pedig egy részletes táblázat jelenik meg.

Az internetkapcsolat minőségének tesztelését a natív webböngésző funkcióval (WebSocket) végezzük, amely lehetővé teszi a ionos.hu webhellyel való kapcsolat minőségének ellenőrzését.

Az internetkapcsolat minőségmérője kliensalkalmazásból (JS script) és szerveroldali mikroalkalmazásokból épül fel. A teszt akkor kezdődik, amikor rákattint a közvetlenül a pajzs alatt található „Teszt indítása” gombra.

Az internetkapcsolat minőségének tesztelésekor két tényezőt ellenőrzünk: a ping (késések) és a késések eltéréseit. A ionos.hu szerverére helyezett mikroalkalmazás célja az eredeti tartalommal rendelkező csomagok tükrözése.

A teszt során 10 csomagot küldünk, amelyeknél a késleltetési értékeket ellenőrizzük. Ennek alapján pontokat adnak, majd az ellenőrző összeg alapján megjelenik a három eredmény egyike: zöld (nagyon jó minőségű), narancssárga (alacsony minőségű) vagy piros (nagyon alacsony minőségű).

Az eredmény alatt egy részletes táblázat jelenik meg, amely bemutatja a 10 tesztelt csomag eredményeit, az átlagos ping értéket és a ping  eltéréseket az átlagtól.

A teszt befejezése után a „Tesztelés újra” gomb aktív lesz, és újra elvégezheti az internetkapcsolat minőségi tesztet.

Hogyan lehet értelmezni az internetkapcsolat-mérő eredményeit?

  • Zöld eredmény – nagyon jó minőség – az internetkapcsolat minősége nagyon jó, és nem okozhat kellemetlenséget a ionos.hu szolgáltatások használatakor,
  • Narancssárga eredmény – alacsony minőség – az internetkapcsolat minősége nem jó, és kellemetlenségeket okozhat a ionos.hu szolgáltatások használatakor. Lépjen kapcsolatba az internetszolgáltatóval, hogy elmagyarázza ennek a helyzetnek az okait,
  • Piros eredmény – nagyon alacsony minőség – az internetkapcsolat minősége nagyon rossz, és kényelmetlenségeket okozhat a ionos.hu szolgáltatások használatakor. Lépjen kapcsolatba az internetszolgáltatóval, hogy elmagyarázza ennek a helyzetnek az okait.

Mi a teendő, ha gyenge az internetkapcsolatom?

Ha a ionos.hu-hez való internetkapcsolat minősége nem megfelelő, és az eredmény: narancssárga vagy piros, kérjük, forduljon internetszolgáltatójához az ok magyarázata érdekében. Internetkapcsolatának minősége kellemetlenségeket okozhat a ionos.hu szolgáltatások használatakor.

Az internetkapcsolat minősége gyenge lehet a számítógépen található káros és rosszindulatú szoftverek miatt. Érdemes védekeznie egy vírusírtó program segítségével.

A WordPress számára létrehozott tárhely

Van már WordPress webhelye? Mi is szeretjük ezt a rendszert. Ezért hoztunk létre olyan tárhelyet, mely megfelel a WordPress felhasználók számára.


  • Hasznos volt a cikk?
  • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy