Miért érdemes webhelyet létrehozni a WordPress-en?

A világ webhelyeinek több mint egyharmada alapszik a WordPress-en, a kis blogoktól kezdve a legnagyobb vállalatok, például a Sony, a Time Inc., a New York Post vagy az NBC összetett webhelyeig. Noha ez nem az egyetlen ingyenes rendszer a weboldalak tartalmának kezelésére, a felhasználók a sok funkció egyediségének és rugalmasságának köszönhetően értékelik a webhely bármilyen célra való létrehozásának lehetőségéért. Ez teszi a leginkább kiválasztott CMS-ként (Content Management System, azaz Tartalomkezelő Rendszer), de népszerűségének határozottan több oka is van.

TARTALOMJEGYZÉK

Vélemények a WordPress-ről

A WordPress a világ három leggyakrabban használt webhelyét felépítő rendszer listájának tetején van. Joomla a második helyen áll, Drupal bezárja a sort. Mindezek a rendszerek ingyenesek és széles körben elérhetők letöltésre és a webhelyen történő telepítésre egyaránt. Mindegyik kiegészítőkkel van felszerelve, amelyek javítják a weboldal működését, és lehetőséget adnak arra, hogy a felhasználó egyéni igényeihez igazítsák. Hogyan lett a WordPress a legjobb? Az ördög mindig a részletekben van.

Az évek során a WordPress a kezdő felhasználók számára nyitottabb szoftverré vált, és sikere elsősorban a könnyű telepítésnek és az első úgynevezett jó benyomásnak köszönhető. A technikai ismeretek nélküli felhasználó sokkal gyorsabbnak találja magát a WordPress felületen, mint Joomla vagy Drupal esetében. A WordPress nagy előnye, hogy évek óta szisztematikusan megkönnyíti a független webhelyek létrehozását kiegészítő szerkesztők (úgynevezett oldalkészítők) segítségével, plug-inek formájában elérhető (amelyek telepítése ugyanolyan triviális). Míg a fent említett szerkesztők ellentmondásosak az egyedi készítésű témákat kódoló szakemberek körében, így laikusok részére nagyszerű módja annak, hogy elkészítsenek saját webhelyet, amely gyorsan esztétikai bloggá, online áruházá vagy egyszerű névjegykártya-oldalá alakul.

A Joomla és a Drupal, a hasonló programozási nyelv használata ellenére, nem olyan barátságos, mint a WordPress, és a működési szabályok és az őket használó oldalak készítése nem olyan átlátható a kezdők számára. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezek rosszabb megoldások – egyszerűen eltérőek, és tapasztaltabb felhasználóknak szólnak.

WordPress és annak alkalmazása

Noha a WordPress-t eredetileg blogkészítéshez és az ahhoz kapcsolódó online közzétételtípusokhoz hozták létre, most sokkal szélesebb körben működik. Rugalmassága egy nagy kiegészítő közösséggel kapcsolatban általában az első választási lehetőség a nagy nemzetközi vállalatok, valamint a kicsi, egyszemélyes cégek vagy bloggerek kiterjedt webhelyeinek kezelésére, amelyek márkáikat nemcsak a közösségi médiában akarják népszerűsíteni

köszönhetően hozták létre! A WordPress használatával épített webhelyek online áruházakká válhatnak (a WooCommerce beépülő modulnak köszönhetően), fotós vagy programozó portfóliót mutatnak be, információs szolgáltatásként szolgálnak egy adott közösség számára, sőt portálként is a podcastok közzétételére. Ami a WordPress különös erőssége, nem más mint a dobozból való fellépése (közvetlenül a telepítés után). Az alkalmazás elindítása után azonnal hozzáférést kapunk a bejegyzések, cikkek közzétételéhez és a megjelenés szerkesztéséhez szükséges összes elemhez. További pluginek telepítése csak a már sokféle lehetőséget bővíti ki.

A WordPress megoldás kezdőknek és szakembereknek egyaránt

A WordPress a kezdőket és a szakembereket összeköti. Az előbbiek a gyors és egyszerű tartalom létrehozása miatt választják, míg az utóbbiak pénzügyi okokból használják a WordPress programot – a saját kiegészítők programozása, weboldal-ellenőrzések felajánlása, sőt webhelyének a számítógépes bűnözőkkel szembeni védelme érdekében. A felhasználónak csak egy webhelynek a WordPress-en történő futtatásához szükséges egy domain név és tárhely. Bár van lehetőség a webhely futtatására a wordpress.org webhelyen, de alapszinten számos korlátozással jár, például kiegészítőkezelés vagy a webhely elhelyezése.

Ha el szeretné indítani webhelyét a WordPress-en – fektessen be a tárhelybe. A ionos.hu weboldalon megoldást talál a szoftver rajongóinak szentelt WordPress SSD tárhely formájában – modern SSD-kkel, amelyek biztosítják a WWW oldalak gyors betöltését és a stabil működést nagy felhasználói forgalom mellett. Egy kattintással telepítheti a WordPress programot, és a legfeljebb 7 napos visszamentésnek köszönhetően biztonságosan érezheti magát online üzleti vállalkozás közben.

Témák és beépülő modulok a WordPresshez – bármilyen webhelyet felépíthet nekik köszönhetően

Névjegykártya oldal? Vállalati blog? Online áruház? Vagy talán egy toborzási webhely? A WordPress számos lehetőséget kínál plug-inek és témák formájában a felhasználók számára, amelyek segítenek az új weboldal megjelenésének és működésének finomításában. Itt gyakorlatilag nincs korlátozás, kivéve az időbeli és pénzügyi korlátozásokat. A WordPressnek köszönhetően bármilyen webhelyet felépíthet. Ennek nagy része annak a hűséges és nagy közösségnek köszönhető, amely szisztematikusan fejleszti a WordPress képességeit új kiegészítésekkel.

Mik a WordPress bővítmények?

Plugins, azaz bővítmények olyan kóddarabok, amelyeket egy webhelyen belüli meghatározott feladatok elvégzésére terveztek. Ezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy weboldalaikat olyan megoldásokkal lássák el, mint e-boltok, galériák, kapcsolatfelvételi űrlapok stb. Természetük és a webhely működésére gyakorolt hatásuk miatt érdemes rendszeresen frissíteni. A plugin régi verziója segíthet a hackereknek átvenni egy webhely irányítását.

Számos plugin ingyen elérhető, azonnal az alkalmazás hivatalos lerakatán keresztül. Ezen túlmenően több száz webhely található a hálózaton, ahol fizetős plug-ineket vagy egyedi gyártású alkatrészeket vásárolhat. Az ilyen típusú legnépszerűbb webhelyek esetében számíthat technikai támogatásra és frissítésekre az új szolgáltatások fejlesztése vagy hozzáadása érdekében.

A WordPress barátságos a pozicionálás és a SEO szempontjából

A webhely elhelyezése a Google-ban időigényes és gyakran speciális ismereteket és a versenytársak tevékenységeinek nyomon követését igényli. A Google és más keresőmotorok magas pozíciójának kulcsa a megfelelő webszerkezet és a tartalom, valamint a kulcsszavak optimalizálása. A WordPress esetében a felhasználók valamivel könnyebb feladatot végeznek, mivel a közösség több plugint hozott létre, amelynek köszönhetően saját maga el tudja helyezni a webhelyet.

Van még az érmnek  másik oldala is – a WordPress SEO pluginek hátrányai vannak, nevezetesen a szolgáltatásuk sok időt vesznek igénybe. Számos szolgáltatás és az a lehetőség, hogy a webhely egyetlen elemét is optimalizáljuk, elveszítheti a napot a legfontosabb kérdésben, azaz egy vállalkozás vezetésében. Ha nincs ideje saját SEO stratégiájának kidolgozására, és 100% -ban a vállalkozás működésére szeretne összpontosítani – kérjen segítséget szakembereinktől. Az iparágtól függetlenül webhelyét láthatóbbá tesszük a Google-on.

A WordPress jól néz ki az okostelefonokon

A reagálásképesség, azaz az oldal megjelenésének más eszközökhöz, például mobiltelefonhoz történő illesztése szintén figyelembe veszi a Google rangsorolását. Másodszor, lehetővé teszi az olvasók számára, hogy kényelmesen böngészhessenek az oldalakon, miközben azonos tartalmat tartsanak fenn, és ez fontos, amikor bemutatja a cég ajánlatát vagy online áruházát. A WordPress példaképként szolgál itt. Szinte az összes témát (fizetős és ingyenes), amely az elmúlt években megjelent, az RWD technológiában fejlesztették ki.

A WordPress támogatás a világ minden tájáról áramlik

A WordPress körüli közösség minden kontinensen található. Ez viszont befolyásolja a kiegészítők (bővítmények) elérhetőségét különböző nyelveken, beleértve a lengyel nyelvet is. A legnépszerűbb, a legtöbb letöltött plugint 100% -ban lefordítják anyanyelvünkre. A WordPress támogatási csoport és az rajongók felelnek a WordPress frissítéséért és annak megfelelő védelméért. A WordPress közösség számos tevékenységben vesz részt a felhasználók számára: WordPress táborok szervezésével a világ minden tájáról és a WordPress felhasználók helyi csoportjainak fejlesztésének támogatásával.

A ionos.hu támogatja a WordPress programot!

Lengyelországban minden második weboldal a ionos.hu tárhelyet használja. Több mint 21 éve támogatjuk a lengyel vállalatokat online ajánlatuk fejlesztésében, és a WordPress a szoftver, amelyet leggyakrabban a weboldal működtetésére használunk. A szolgáltatások stabilitása és megbízhatósága többek között  a PHP 7.3 verziójának és a dedikált műszaki támogatásnak, valamint az Apache szervernek köszönhetően  biztosítja a teljes kompatibilitást a WordPress webhelyek felépítésének legnépszerűbb bővítményeivel.

  • Hasznos volt a cikk?
  • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy