Miért érdemes SSL-tanúsítvánnyal rendelkezni a saját domainjéhez? Fedezze fel az öt legfontosabb okot

E-üzletet szeretne működtetni, vagy webhelyet létrehozni, amelyen keresztül kapcsolatba szeretne lépni az ügyfelekkel? Ne felejtse el megszerezni az SSL tanúsítványt a saját domainjéhez. 2017 áttörési év volt a webhelytulajdonosok számára a biztonságba történő befektetés szempontjából, és ennek a trendnek az egyik meghatározó tényezője a titkosított, biztonságos HTTPS protokollon futó webhelyek növekvő népszerűsége volt. Miért szükséges az SSL-tanúsítványokba való befektetés manapság üzleti tevékenység során?

TARTALOMJEGYZÉK

Az SSL tanúsítvány biztosítja a regisztráció és a tranzakció folyamatát a webhelyen

Az online vásárló fogyasztók egyre inkább tudatában vannak a vásárlás biztonságának. Ezért olyan webhelyeket választanak, amelyek nemcsak a termék biztonságos fizetési módját kínálják (például e-fizetéssel), hanem a boltban történő regisztrációt is kínálnak. Az SSL tanúsítványnak köszönhetően a webhely a HTTPS protokollon fog működni, amelynek köszönhetően minden felhasználói adat (név, vezetéknév, cím, stb.) titkosított kapcsolaton keresztül kerül elküldésre. Ily módon minimalizálható az ilyen típusú információk számítógépes bűnözők vagy rosszindulatú programok általi elhallgatásának kockázata.

Az SSL tanúsítványnak köszönhetően e-mail fiókját is biztonságossá teszi

Az SSL-tanúsítvány nemcsak egy webhely titkosított HTTPS-protokollja. E-mail alkalmazásokban titkosított kapcsolat is létrehozható. Az IMAP és az SMTP protokollok használata titkosított portokon növeli a biztonságot, mivel a postafiók felhasználónevét és jelszavát biztonságos, bizalmas kapcsolaton keresztül küldik el. A HTTPS protokollhoz hasonlóan ez megakadályozza a vírusokat abban, hogy megzavarják az ilyen kapcsolatot, és elfogják a kulcsot. Érdemes megjegyezni, annál is inkább, hogy a postafiókhoz tartozó jelszó nemcsak a tartalmának feltörését fenyegeti, hanem spam küldését is, amely befolyásolja a cég hírnevét.

A Google az SSL-tanúsítvánnyal rendelkező webhelyeket részesíti előnyben

Három éve ismert tény, hogy a HTTPS támogatás egy olyan elem, amely befolyásolja a webhelyek elhelyezkedését. És bár a pozíció a Google keresőmotorjában összesen több mint 200 tényezőtől függ, az SSL-tanúsítványba történő beruházás hiánya gyorsan negatívan befolyásolhatja a vállalat Google láthatóságát. Több hónapon keresztül a keresőmotorok mechanizmusai erősen ki vannak téve a biztonságos webhelyeknek, amelyek rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal a saját domainjükhöz. És amint azt az óriás korábbi tevékenységei mutatják – ez a tendencia addig folytatódik, amíg a weboldalak SSL nélkül teljesen marginalizálódnak.

A Google Chrome figyelmeztet egy nem biztonságos weboldalra

Ha a keresőmotor kiadása és az SSL-tanúsítvánnyal rendelkező oldalak kedvenc kezelése még nem győzte meg róla, akkor tudnia kell, hogy a Google Chrome felhasználói inkább vonakodnak visszatérni webhelyére. Miért? Az alkalmazás új verzióit továbbfejlesztették, hogy tájékozódjanak egy nem biztonságos webhelyről. És két helyen! Már a főcím bejáratánál a felhasználó üzenetet kap, hogy a webhely nem támogatja a biztonságos kapcsolatot. Másodszor, ha bármilyen adatot beír a bejelentkezési/jelszó mezőbe, a felhasználót figyelmeztetjük, hogy az érzékeny tartalom küldése nem lesz titkosítva. Következtetés? E-bolt, felhasználói regisztrációs szolgáltatás vagy vitafórum működtetésekor ügyfelek teljes biztonságát kell biztosítania. Ellenkező esetben a versengő vállalatok javára feladják az Ön ajánlatát.

További esély arra, hogy kitűnjön a versenytől

Az SSL-tanúsítványok egyre inkább a webhelyek kiemelésének elemeivé válnak. Ez különösen akkor látható az online áruházakban, amelyek befektettek egy OV és EV típusú SSL tanúsítványba – ennek köszönhetően a cégnév azonnal látható a www címsor mezőjén (vagy – OV tanúsítvány esetén – a tanúsítvány részleteiben). Ez sokkal nagyobb bizalmat idéz elő az ügyfelek körében, mivel a tanúsítvány kiadását többek között a szervezet teljes ellenőrzése előzte meg vonatkozó dokumentumok elküldésével. A pénzügyi intézmények és az e-boltok különösen részesülnek ebből a lehetőségből. Érdemes megjegyezni, hogy ellentétben a szabványos SSL-igazolásokkal, domain-ellenőrzéssel, az EV és az OV típusú tanúsítványok sokkal magasabb pénzügyi garanciával rendelkeznek egy kód feltörése esetén.

  • Hasznos volt a cikk?
  • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy