Hogyan lehet egy domaint hozzárendelni a kiszolgálóhoz az ügyfélpanelen?


Az ionos.hu Ügyfélpanelen keresztül hozzárendelhető a szerverhez: az ionos.hu-ban regisztrált domain vagy egy külső domain (egy másik szolgáltatónál fenntartott). A domain hozzárendelése után különböző módon használhatja, például webhely felépítésekor vagy e-mail fiókok létrehozásakor a domain címen.

Mielőtt külső tartományt rendelne egy szerverhez vagy a tárhelyhez, hozzá kell adnia a tartományt az ionos.hu ügyfélpanelhez.

FONTOS! Mielőtt delegálhat egy domain-t az ionos.hu-ra, először hozzá kell adnia azt az ionos.hu-ügyfélpanelhez. A külső tartomány hozzáadása után megismerheti az ionos.hu DNS-kiszolgálók azon címeit, amelyekre a tartományt a külső operátor adminisztratív panelen keresztül delegálnia kell. Csak a külső domain hozzáadása után az ionos.hu ügyfélpanelen lehet delegálni azt a megfelelő ionos.hu DNS-kiszolgálókra.

Hogyan rendelhet tartományt a szerverhez?

A kézikönyvben használt kiszolgáló kifejezés jelentése: tárhely, WordPress tárhely, Click Web varázsló, eSklep vagy egyéb szolgáltatás, amelyhez tartományokat rendelhet.

 1. Jelentkezzen be az ionos.hu Ügyfélpanel.
 2. Kattintson a képernyő bal oldalán található Webszolgáltatások fülre.
 3. A kiválasztott kiszolgálón kattintson az Opciók Tartomány hozzárendelése gombra
  • a domain hozzárendelése előtt (az ionos.hu-n regisztrált és fizetett) érdemes ellenőrizni a domainek részben, hogy hozzá van-e már rendelve egy másik szolgáltatáshoz,
  • mielőtt egy külső (azaz egy másik szolgáltatónál fizetett) domaint hozzárendelne a szerverhez, hozzá kell adnia a tartományt az ionos.hu ügyfélpanelhez.
 4. A képernyőn megjelenik a domain hozzárendelési forma. Válassza ki a tartományt, amelyet hozzá szeretne rendelni ehhez a szerverhez.
 5. Ha jelenleg nem kell a domaint a könyvtárba irányítania, vagy nem szeretne e-mail átirányítást beállítani, akkor kattintson a Küldés gombra a tartomány hozzárendeléséhez a kiválasztott szerverhez.
Az így hozzárendelt tartomány felhasználható többek között e-mail fiókok létrehozására. Ha többet szeretne megtudni a www átirányítási beállításokról vagy a domain e-mail átirányításáról, folytassa a cikkel.

Hogyan rendelhet tartományt a kiszolgálóhoz (haladó felhasználók számára)?

A kézikönyvben használt kiszolgáló kifejezés jelentése: tárhely, WordPress tárhely, Click Web varázsló, eSklep vagy egyéb szolgáltatás, amelyhez tartományokat rendelhet.

 1. Jelentkezzen be az ionos.hu Ügyfélpanel.
 2. Kattintson a képernyő bal oldalán található Webszolgáltatások fülre.
  Ionos.hu Ügyfélpanel – Válassza a Web Services menü részt
 3. A kiválasztott kiszolgálón kattintson az Opciók -> Tartomány hozzárendelése gombra a domain hozzárendelési folyamat elindításához.
 4. Ionos.hu ügyfélpanel – Webszolgáltatások – Szerver – Opciók – Válassza ki a Tartomány hozzárendelése lehetőséget
  Mielőtt külső (azaz egy másik szolgáltatónál fizetett) domaint hozzárendelne a szerverhez, hozzá kell adnia a tartományt az ionos.hu ügyfélpanelhez.
 5. A képernyőn megjelenik a domain hozzárendelési forma. Először válassza ki a tartományt, amelyet hozzá szeretne rendelni ehhez a szerverhez.
  Ionos.hu ügyfélpanel – Webszolgáltatások – Szerver – Opciók – Tartomány hozzárendelése – Válasszon ki egy domaint a listából
 6. A Domain továbbítás szakaszban kiválaszthatja a domain továbbítás típusát:

  • Ki – nincs átirányítás.
  • URL – ha CNAME rekordot szeretne létrehozni, és az összes domain forgalmat az adott host címre irányítja. Mutathat egy meglévő weboldalra az interneten is – megadhatja az átirányítani kívánt weboldal címét (például http://yourstore.com/index.html). További információ az URL átirányításáról az Apache szervereknél.
  • Alkönyvtár webhelyek szétválasztásával – válassza ezt a lehetőséget, ha több webhelye van. Ez elkülöníti a domaint a többitől (ezt a funkciót „chroot”-nak hívják). A weboldal elválasztása növeli az adott könyvtárban közzétett fájlok biztonságát.
  • Alkönyvtár helyszétválasztás nélkül – válassza ezt a beállítást, ha több domaint szeretne használni megosztott fájlokkal. A helyszétválasztás kikapcsolása megoldja a néhány CMS-szel kapcsolatos kellemetlenségeket.
  • 301 külső tartományra – a 301 átirányítás egy módja annak, hogy a felhasználót átirányítsuk az egyik URL-ről a másikra (például egy külső szerveren vagy ugyanazon a szerveren, de egy másik helyen található). Ez a legjobb megoldás egy adott weboldal elhelyezése szempontjából a keresőmotorokban.
  • A rekord – ha az összes domain forgalmat egy külső operátor (a ionos.hu kivételével) szervereire kívánja irányítani, válassza ezt a lehetőséget, és írja be a külső operátor szerverének IP-címét. Válassza ezt a lehetőséget, ha csak az e-mailekkel szeretné használni az ionos.hu-t, ha domainjét parkolná a szerveren, és megmaradna.

Internetes domain alacsony áron

Regisztrálja már ma saját címét az interneten. Még ha az Ön álmai domainjét már le is foglalták, az intelligens keresőmotorunk segítségével további lehetőségeket talál.


 • Hasznos volt a cikk?
 • IGEN   NEM
Keresés
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy