Hogyan lehet ellenőrizni, hogy ki a domain tulajdonosa?


A hatályos jogszabályok – ideértve a személyes adatok védelmére vonatkozókat is –, valamint a nyilvántartások belső szabályzata, működési országa alapján a domain tulajdonosára vonatkozó információk nyíltak, titkosak vagy csak részben rejtettek lehetnek. A szolgáltatásnak köszönhetően – például a magánélet védelmében – az ilyen szolgáltatást nyújtó szervezet adataira is kicserélhetők.

A nem az Ön tulajdonába tartozó domain-előfizetőről az alapvető információforrás az ún WHOIS adatbázis. A WHOIS a nyilvánosan elérhető TCP protokollon alapul, amely lehetővé teszi DNS adatbázisok lekérdezését a domain tulajdonosával kapcsolatos információk, például az IP-cím, a DNS kiszolgálók, a lejárati dátumok, a tevékenység és a kapcsolattartási adatok (ha elérhetők) ellenőrzése érdekében. Itt érdemes megjegyezni, hogy a domainekkel kapcsolatos fent említett információk nem minősülnek minősített információnak

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy ki a domain tulajdonosa?

A tartományra vonatkozó információk ellenőrzésének legegyszerűbb módja olyan webhelyek használata, amelyek segítségével egyszerűen lekérdezheti a tartományt a DNS-adatbázisokban. Az ilyen mechanizmusokat a domain-nyilvántartások, azaz azok szolgáltatói teszik elérhetővé.

A domain ellenőrzése nem csak a tulajdonossal kapcsolatos információk megszerzését teszi lehetővé, hanem gyakran segít a szolgáltatások tulajdonosával való kapcsolatfelvételben is, és lehetővé teszi a domain hálózaton belüli tevékenységének / elérhetőségének és megfelelő működésének ellenőrzését.

.HU nemzeti domain

Ha szeretné ellenőrizni a .hu domainnel kapcsolatos információkat, például webhelynév.hu, webhelynév.budapest.hu, webhelynév.travel.hu stb., beleértve a regionális és funkcionális domaineket, látogassa meg a www.dns webhelyet. .pl, lépjen a WHOIS szakaszra.

Írja be a domain nevet a WWW előtag nélkül, majd erősítse meg a reCAPTCHA biztonságot.

A visszajelzések választ adnak a következő kérdésekre:

 • llapot: Aktív-e a domain?
 • LÉTREHOZOÖTT: Mikor létrehozták a domaint?
 • Az elszámolási időszak: kiedy domena wygasa?
 • Szerver nevek: DNS szerver nevek, melyekre a domain mutatja, azaz, hol a domain múszaki kezelése zajlik
 • Utolsó módosítás: mikor vezetve volt a nagyobb változás (pl. DNS váltaztatása, fizetés)?
 • Előfizető: Ki a domain tulajdonosa?
 • Regisztrátor: Milyen cégnél regisztrálták a domáint?
 • Opció: Mikor az opció került domainra

Ha a domaint természetes személyként regisztrálják, az előfizető adatai teljesen elrejtve lesznek. A GDPR szabályozás hatálybalépése előtt a természetes személy önállóan határozhatta meg, hogy a WHOIS adatbázisban szereplő adatok láthatóak lesznek-e vagy sem. Jelenleg ezek az adatok mindig rejtettek, nyilvánosságra hozataluk lehetősége nélkül.

Globális domainok, pl. .COM

A legnépszerűbb szolgáltatás, amely lehetővé teszi a globális tartományok adatainak ellenőrzését, a www.who.is webhely. Egyszerűen keresse fel az oldalt, írja be a domain nevet (a WWW előtag nélkül), és tájékozódjon a keresett domainről. A www.who.is webhely a www.dns.pl-hez képest lehetővé teszi az interneten elérhető összes domain ellenőrzését (lekérdezését). Mindkét .hu domain, .com domain, valamint az európai .eu domain. Vannak bizonyos korlátai

A www.who.is weboldal népszerű és kényelmes, mert gyorsan működik, címe könnyen megjegyezhető és nem igényel további ellenőrzést, még reCAPTCHA formájában sem. Lehetővé teszi a domain nagyon gyors ellenőrzését.

A www.dns.pl weboldallal ellentétben nem ellenőrizzük a regionális és funkcionális domainekre vonatkozó információkat, például a webhelyemet.szczecin.pl vagy a webhelyemet.travel.pl. Előfordulhat, hogy az európai .eu domainek nem jelennek meg teljesen.

Hasonlóan a .hu domainnal kapcsoplatban az alábbi információt találunk:

 • STATUS: Aktív-e a domain? Mi történik jelenleg a domáinnal?
 • EXPIRES ON: Mikor jár le a domain?
 • REGISTERED ON: Mikor először regisztrálták a domáint?
 • UPDATED ON: utolső nagyobb módosítás?
 • NAME SERVERS: DNS szerver nevek, melyekre a domain irányítja (alap értelmezésben a posta és a www szolgáltatás )?
 • REGISTRAR DATA: azaz. Információk domainről tulajdonosről és a regisztrácó cégről .

Ezen túlmenően: a www.who.is adatbázis, ha regionális domaint kér, például a website.szczecin.pl, csak olyan információt ad vissza, hogy a domain már foglalt. Európai domain esetén magáról a domainről jeleníti meg az alapvető információkat, de további adatokért a www.eurid.eu adatbázisba irányítja a felhasználót.

A Google keresőjében a whois lekérdezés megadása után számos hasonló weboldalt találunk. Némelyikük a fent említett információkat jeleníti meg. és még sok más, például magával a szerverrel, az IP-címmel és a webhely hálózaton végzett tevékenységével kapcsolatban. Például a WHOIS adatbázist használó webhelyek egyike többek között jelzi, hogy 9 másik webhely fut azon a szerveren, amelyhez a domaint keresik.

Európai domain .EU

A www.eurid.eu webhely felelős a DNS-adatbázisból az európai tartományokra vonatkozó információk szolgáltatásáért. Itt érdemes elkezdeni információkat keresni a domain tulajdonosáról vagy annak alapvető konfigurációjáról és tevékenységéről.

A www.eurid.eu weboldal alapvető információkat tartalmaz a domain tulajdonosáról, és nagyon korlátozott mennyiségű információt magáról a domainről. Korlátozott, de elegendő ahhoz, hogy megtudja, kié a domain. A WHOIS adatbázis tartalmazza a kapcsolatfelvételhez megadott e-mail címet. Függetlenül attól, hogy a domaint természetes személy vagy cég számára regisztrálták.

 • NAME SERVERS: mely DNS szerverekre irányítja a domaineket, azaz hol van technikailag támogatott?
 • STATUS: mi történik a domainnel? A domain aktív?
 • REGISTERED: mikor volt regisztrálva a domain? Ez az információ fontos, ha emlékezünk arra, hogy minden domain 12 hónapig vagy egy év többszöröse aktív.
 • REGISTRANT AND CONTACT: hol van regisztrálva a domain és ki a tulajdonosa? További információ jelenik meg, amikor a domain regisztrálva van egy cégnél.

Hogyan ellenőrizhető, hogy egy domain regisztrációhoz ingyenes-e?

A legegyszerűbb módja annak, hogy ellenőrizze, hogy regisztrálhat-e egy domaint, vagy válhat-e a tulajdonosává, ha felkeresi a www.ionos.hu webhelyet, és használja saját keresőmotorunkat. A regisztrációhoz ingyenes domainek keresője lehetővé teszi, hogy több száz regisztrációhoz elérhető domain-kiterjesztés közül válasszon. Ha a kiválasztott domain vagy domain kiterjesztés nem érhető el regisztrációhoz, a keresőmotor kapcsolódó domaineket vagy más kiterjesztésű domaineket javasol.

Egyes domainek nem regisztrálhatók, de nem is aktívak az interneten. Az ilyen domainek karanténba kerülhetnek, az őket kezelő nyilvántartástól függően. Emiatt még ha nem is elérhető a domain, érdemes a WHOIS adatbázisban megnézni, hogy valójában mi is történik vele.

Internetes domain alacsony áron

Regisztrálja már ma saját címét az interneten. Még ha az Ön álmai domainjét már le is foglalták, az intelligens keresőmotorunk segítségével további lehetőségeket talál.


 • Hasznos volt a cikk?
 • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy