Hogyan változtathatom meg a spam védelem beállításait?


 

Bevezetés

A IONOS.hu által biztosított e-mail fiókkal rendelkező felhasználók a spamek ellen védve vannak abban az esetben, ha rendelkeznek bekapcsolt “Spam elleni védelemmel”. Az e-mail fiókok számára nyújtott spam elleni védelem beállításait az alábbi módon lehet módosítani:

 • A pl E-mail fiókba történő belépés után. (javasolt módszer)
 • A szerverbe vagy az adminisztrátori engedéllyel rendelkező szolgáltatásba a pl Ügyfélpanelen keresztül történő belépés után.

Hogyan működik a spam elleni védelem?

A spam elleni védelem aktiválásához az alábbi beállítások szükségesek:

 • Tiltsd le a spamet tartalmazó üzeneteket a feladójuk e-mail címe alapján – ez azoknak az üzeneteknek a letiltásán alapul, amelyek spamküldő e-mail címként ismertek. A IONOS.hu-nél alkalmazott spam elleni szűrés egy olyan jól bevált megoldást alkalmaz, amely megóv a kéretlen levelektől.
 • Tiltsd le a spamet tartalmazó üzeneteket témájuk és tartalmuk alapján – ez az üzenetek témájának és tartalmának a spameknél tipukusan előforduló kifejezések és szavak szempontjából történő ellenőrzésén, valamint a feladó domainjének ellenőrzésén alapul. Ha megjelenik az üzenetben legalább néhány, spameknél tipikusan előforduló tulajdonság, a küldemény kéretlenként kerül osztályozásra. Érdemes odafigyelni arra is, hogy az e-mail üzenetek csak akkor kerülnek elutasításra, amikor megjelenik néhány, spameknél tipikusan előforduló tulajdonság.
FONTOS! Ha a feljebb említett funkció bekapcsolása ellenére továbbra is kéretlen üzeneteket kapsz, kézileg is letilthatod a SPAM-et küldő e-mail címeket. Nem minden kéretlen üzenet van tipikus SPAM-ként kezelve. A legális forrásokból származó üzenetek, pl. hírlevélről küldött reklámüzenet, amelyre a felhasználó az interneten keresztül feliratkozott, átlagos e-mailként is kezelhető. A feladók feketelistájának kézi beállításáról ide kattintva tudhatsz meg többet.
A kéretlen üzenetek letiltásához olyan szabályokat is megadhatsz, amelyek alapján a beérkező e-mailek tiltásra kerülnek. Beállíthatod, hogy az e-mailek a témájukban található, kiválasztott kifejezések alapján kerüljenek tiltásra.
 • Fogadd el a külső átírányításról származó üzeneteket – ennek az opciónak a bekapcsolása eredményeképpen az e-mail címedre átirányított összes üzenet a beérkező üzeneteid közé kerülnek kézbesítésre – attól függetlenül, hogy milyen e-mail címről kerültek azok átirányításra. E funkció kikapcsolása azt eredményezi, hogy a (IONOS.hu-től eltérő) külső szerverekről átirányított üzenetek nem fognak megérkezni az e-mail fiókodba. A külső átirányításról származó üzenetek elfogadásának lehetőségéről ide kattintva tudhatsz meg többet.
 • Feketelista – olyan szabályok egyedi listája, amelyek alapján az e-mail üzenetek nem érkeznek meg az e-mail fiókodba.
 • Fehérlista – olyan szabályok egyedi listája, amelyek alapján a IONOS.hu-nél az üzenetek nem kerülnek spamszűrők ellenőrzése alá. Az e-mailek automatikusan a bejövő üzenetek közé érkeznek be – ellenőrzés nélkül.

A Fehér- és Feketelistán használhatsz általános karaktereket:

 • * – bármilyen karakterláncot helyettesít a címben,
 • ? – egyetlen karaktert helyettesít a címben.

FONTOS! Ne feledd, hogy a legnagyobb prioritással a feladók fehérlistáján elmentett szabályok bírnak. Például, ha a fehér- vagy a feketelistán ugyanolyan bejegyzés kerül megadásra, akkor az üzenettiltó program nem fog fellépni, mivel ugyanaz a bejegyzés a fehérlistán is megtalálható, ami a spam elleni védelem szempontjából elsőbbséggel rendelkezik.

A fehér- és feketelista szabályainak alkalmazásának példái

Az alábbi bejegyzés azt eredményezi, hogy minden olyan e-mail szűrésre kerül, amely az alábbi e-mail címektől származik: barmilyen_nev@domain.com (az az e-mail cím kerül szűrésre, amely a fejlécben található “Return-Path” mezőben látható).

 • @domain.com

Az alábbi bejegyzés azt eredményezi, hogy minden olyan e-mail üzenet szűrésre kerül, amely az alábbi IP-címről származik: 12.12.12.12 .

 • 12.12.12.12

Az alábbi bejegyzés azt eredményezi, hogy minden olyan e-mail üzenet szűrésre kerül, amely abból a meghatározott IP-cím kategóriából származik, amely 12.12.*.* karakterlánccal kezdődik (a * további értékeket helyettesít).

 • 12.12.*.*

Biztonsági okokból a spamek legnépszerűbb szűrési módja az üzenetek feladóihoz tartozó IP-címek letiltása azon domainek vagy hostok letiltása helyett, amelyekről az üzenetek elküldésre kerültek és amelyek változhatnak (megszemélyesítési kísérlet). A feladó domainjének letiltása a postafiók szűrésének szempontjából kevésbé jelentős eredményt nyújt, mint annak a szervernek az IP-címének a letiltása, amelyről az e-mailt küldik.

Az alábbi bejegyzés azt eredményezi, hogy minden olyan e-mail üzenet szűrésre kerül, amely arról a postaszerverről kerül elküldésre, amely ilyen hosttal (RevDNS) vagy IP-címmel (host helyett beírhatod az IP-címet) azonosítható.

 • domain.com

Az alábbi bejegyzés azt eredményezi, hogy minden olyan e-mail üzenet szűrésre kerül, amely pontosan ilyen visszaküldési címmel rendelkezik (Return-Path mező a fejlécben)

 • cim@domain.com

Az alábbi bejegyzés azt eredményezi, hogy minden olyan e-mail üzenet szűrésre kerül, amely a fejlécben található “Return-Path” mezőben az alábbi e-mail címet tartalmazza: barmilyen_karakterlanc.domain.com

 • @*.domain.com

Az alábbi bejegyzés azt eredményezi, hogy minden olyan e-mail üzenet szűrésre kerül, amely arról a postaszerverről kerül elküldésre, amely egy adott domainen belül bármilyen aldomain alapján (pl. mail.domain.com vagy barmilyen_karakterlanc.domain.com) azonosítható.

 • *.domain.com
FONTOS! Ügyelj arra, hogy ha a szabályban nem jelenik meg a “@” jel, akkor nem a küldő visszaküldési címe kerül ellenőrzésre, hanem az a host (RevDNS) vagy annak a szervernek az IP-címe, amelyik csatlakozott! E pont megértésének a hiánya a fehér- valamint a feketelista hibás beállításának leggyakoribb oka.
FONTOS! Ha az e-mail fejlécében több “Received: from” mező található, az üzenet szűrése a legfelső cím alapján kerül elvégzésre, mivel az üzenet már közvetlenül a mi szerverünkre érkezik be. A lejjebb található címek arról nyújtanak információt, hogy milyen szervereken keresztül haladt át az üzenet.

További információk a szerveren található fekete- és fehérlista általános beállításairól

Az a felhasználó, aki a spam elleni védelem beállításaiban módosítást kíván végezni, hozzáféréssel rendelkezhet az általános beállítások előnézetéhez, amely az új spamszűrő szabályok meghatározása során lehet előnyös. Az e-mail fiók felhasználója hozzáféréssel rendelkezhet az általános beállítások előnézetéhez – módosításuk lehetetlen lenne nélküle.

A megfelelő szabályok (pl. e-mail címek vagy IP-címek) fekete- valamint fehérlistához való hozzáadása után a szerveren létrehozott minden e-mail fiókon aktívak lesznek.

 • Az ügyfél panelen módosítsa annak a kiszolgálószolgáltatásnak a beállításait, amelyen az e-mailt futtatja.
 • Adja meg a spam elleni globális beállításokat, és blokkolja a levélszeméteket.

A IONOS.huÜgyfélpanelen keresztül beállíthatod, hogy a spam elleni védelem általános beállításai a postafiókok felhasználói számára megtekinthetők legyenek-e.

FONTOS! A feladók fehér- és feketelistájának általános beállításai kizárólag azon felhasználó által módosítható, aki hozzáféréssel rendelkezik a szerver számára létrehozott IONOS.hu Ügyfélpanelhez.

A jelöld spamként funkció a IONOS.hu E-mail fiókban

A IONOS.hu E-mail fiókban kiválasztott e-mail fiókba való bejelentkezés után elkezdheted használni a fiókban található üzenetek spamként való jelölését. Azok az üzenetek, amelyek ilyen módon meg lettek jelölve, azt követőleg szűrésre kerülnek és hasonló megjelölések ismétlődése esetén a postaszervereinken működő, spam elleni védelmet szolgáló szabályok szerint kerülnek hozzáadásra.

Az az e-mail üzenet, amely spamként lett megjelölve, áthelyezésre kerül a “Spam” katalógusba. Amennyiben vissza kívánod mondani a beállított spamként való megjelölést, nyisd meg a “Spam” katalógust, és töröld az adott megjelölést.

E-mail

Válasszon egy megbízható e-mailt naptárral, feladatkezeléssel és spam nélkül.


 • Hasznos volt a cikk?
 • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy