Mi a levelezőlista?


A levelezőlisták lehetővé teszik az Ön számára, hogy max. 200 kapcsolatát egyetlen listára gyűjtse, amelyet aztán egyetlen e-mail címen érhet el. A lista címére létrehozott és elküldött e-maillel azonnal a címzettek teljes csoportját eléri, anélkül, hogy külön meg kellene adnia a címzettek minden egyes e-mail címét.

A levelezőlista létrehozásáról bővebb információkat itt talál: Levelezőlista létrehozása

A levelezőlista beállításainak használatával azt is meghatározhatja, hogy a lista mely felhasználói küldhessenek e-maileket a tagoknak, így minden címzettet egyetlen küldéssel informálhatnak.

A szerveren lévő levelezőlista funkció bárki számára hasznos lehet, aki gyorsan és könnyen szeretne kommunikálni címzettek szélesebb csoportjával (pl. az alkalmazottaival).

Példák a levelezőlisták alkalmazására:

  • fontos információk terjesztése címzettek speciális csoportjával,
  • adott részlegek alkalmazottainak történő e-mailek küldése,
  • egyetlen e-mail cím létrehozása barátok egy csoportja számára gondolat- és/vagy információcsere céljából,
  • e-mail üzenetek küldése kiválasztott ügyfelek részére egyetlen kattintással.

Max 50 levelezőlistát hozhat létre a ionos.hu szerveren, amelyek mindegyikén különböző információkat oszthat meg. Ezzel a funkcióval meghatározhatja, hogy mely információk jussanak el a címzettek adott csoportjához.

A levelezőlista nem ugyanaz, mint az e-mail postafiók

A levelezőlista nem egyenlő a címzettek csoportjával, vagyis azzal a csoporttal, amelyet a csoport létrehozott az e-mail címjegyzékben, pl. a Webmailt használva.

Fat recipients are collected several email addresses that are placed in the OD field when sending an email. Ahhoz, hogy ilyen megoldásokkal dolgozzon a szervezetén belül, minden felhasználó számára szükséges, hogy legyen egy ilyen kapcsolattartó csoport a címjegyzékében. Minden frissítés (új tag hozzáadása) azt jelentené, hogy tájékoztatni kellene minden tagot. Az ily módon küldött levelezés nem különbözik a számos egyesével megadott címzettnek küldött üzenettől.

A levelezőlista az e-mail cím egy fajtája (nem egy e-mail postafiók). A levelezőlistaként használt e-mail cím további paraméterekkel rendelkezik:

  • egyéni cím
  • egyéni és korlátozott számú címzett
  • feladók zárt csoportja
  • egyéb paraméterek, amelyek az üzenet tartalmától és tárgyától függenek

A levelezőlistát a fiókja felhasználói felületén kezelheti. Így gyorsan létrehozhat, frissíthet és törölhet levelezőlistákat, és kizárólag az aktuálisan használt e-mail címről (levelezőlista címről) tájékoztathatja a tagokat.

Céges levelezőlista

Egy vállalatnál a levelezőlistákat gyakran bizonyos vállalati részlegek határozzák meg, pl. a HR részleg címe HR@company.com a cégvezetésé: board@company.com. Mindkét lista a vállalaton belüli tevékenységekre korlátozódik, így véletlenszerűen senki, (pl. egy olyan internet-felhasználó, aki nem létező e-mail címeket talál ki), nem fog tudni üzeneteket küldeni ezekre a címekre vagy csatlakozni a csoporthoz.

Ez a megoldás fordítva is működhet. Ahelyett, hogy e-mail postafiókot hozna létre, és az e-mailek továbbítását választaná ki, létrehozhat levelezőlistát, pl. contact@company.com és nyilvánosan megoszthatja az interneten. A levelezőlista összegyűjti a címzetteket abban a formában, ahogy a vállalat részlegeit érinthetik az ügyfelek üzenetei, pl. ügyfélszolgálat. Ennek eredményeként azonnal az összes érintett alkalmazott megkapja az üzenetet, és válasz esetén ők szabályozzák az információk áramlását a csoport minden egyes tagja számára.

E-mail

Válasszon egy megbízható e-mailt naptárral, feladatkezeléssel és spam nélkül.


  • Hasznos volt a cikk?
  • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy