Kétfaktoros hitelesítés az ionos.hu mailben. Hogyan lehet engedélyezni a 2FA-t az OX Webmailben?


A kétfaktoros hitelesítés (2FA) megvédheti leveleit a feltöréstől. Még ha valaki ismeri is a bejelentkezési adataidat, akkor sem férhet hozzá a postafiókjához, ha engedélyezed a kétlépcsős azonosítást a fiókjában. Tudjon meg, hogyan el eléri ezt.

Mif a kétfaktoros hitelesítés?

Kéttényezős hitelesítés, kétfaktoroshitelesítés, 2FA – mindezek a kifejezések ugyanazt jelentik.

A kétlépcsős azonosításnak köszönhetően fiókja további biztonsági szintet kap. Ha engedélyezve van, a bejelentkezés és a jelszó megadása nem elegendő a fiókba való bejelentkezéshez. Szükség van továbbá egy kód megadására, például szöveges üzenetből vagy alkalmazásból, vagy biztonsági kulcs elhelyezésére az USB-portban.

A 2FA használatához az ionos.hu levelezésben hitelesítő alkalmazásra van szüksége.

Az adatok kiszivárognak, és rendszeres internethasználóként nincs befolyásunk erre – azonban megvédhetjük magunkat a következményektől. Ne feledje:

 • összetett, egyedi jelszavak hozzon l;tre,
 • minden fiókhoz más jelszót használjon.
 • rendszeresen változtassa meg jelszavait,
 • Harmadik személyeknek ne adjon meg bejelentkezési adatait,
 • lehetőség szerint engedélyezze a kétlépcsős azonosítást.

A postaládához való hozzáférés elvesztése az e-mailekben és a hozzájuk csatolt mellékletekben található értékes adatok elvesztését is jelenti. Ennek következményei nagyon súlyosak lehetnek. Biztonságos e-mail – kapcsolja be a kétlépcsős azonosítást még ma. Elmagyarázzuk, hogyan kell csinálni.

Hogyan lengedékyezheti a kétfaktoros hitelesítést az iobos.hu levelezőalkalmazásban?

FONTOS! 2FA elérhető az OX Webmail szolgáltatásnál. Az alábbi utasítások nem érvényesek, ha külső e-mail programot használ (pl. Mozilla Thunderbird, Outlook).

A kétlépcsős azonosításhoz szüksége lesz egy hitelesítő alkalmazásra, pl. Microsoft Authenticator (Android, iOS) vagy Google Authenticator (Android, iOS). Telepítse okostelefonjára, mielőtt elkezdené konfigurálni a 2FA ionos.hu levelezést.

 1. Jelentkezzen be az ionos.hu webhelyre.
 2. A jobb felső sarokban nyomja meg a Beállításokat
 3. A bal oldali menüben válassza a Biztonság – Kétlépéses ellenőrzés.
 4. Nyomja meg az ellenőrzés lehetőség hozzáadás gombjára
 5. Válassza a Google Authenticator vagy azzal kompatibilis.
 6. Most szüksége lesz egy hitelesítő alkalmazásra:
  • Ha Microsoft Authenticator-t használ, kattintson a képernyő jobb felső sarkában lévő jelre. Adja meg a hozzáadni kívánt fiók típusát – válassza az Egyéb fiók lehetőséget.
  • Ha a Google Hitelesítőt használja, kattintson a jobb alsó sarokban lévő karakterre, majd válassza a QR-kód beolvasása vagy a Konfigurációs kód megadása lehetőséget.
 7. Olvassa be az ionos.hu-ben megjelenő QR-kódot az okostelefon hitelesítő alkalmazásában. Beolvasás helyett az alábbi konfigurációs kódot is beírhatja (a Microsoft Authenticator programban kattintson vagy írja be manuálisan a kódot a képernyő alján).

  • Ha a Google Hitelesítőt használja, egy kódot fog látni az alkalmazásban.
  • Ha Microsoft Authenticator-t használ, megjelenik az alkalmazáshoz csatlakoztatott fiókok listája. Kattintson az webmail.ionos.hu gombra, és megjelenik a kód.
 8. Írja be az ionos.hu üzenet hitelesítési kódjának szövegmezőjébe, majd kattintson az OK gombra.
 9. A következő lépésben biztonsági mentési hozzáférési kódot adhatsz hozzá a fiókodhoz. Kattintson a Biztonsági mentési kód a fiókhoz való hozzáféréshez lehetőségre.

  Erősen ajánljuk ezt a megoldást! Ha egy hitelesítő alkalmazással elveszíted az eszközödet, a biztonsági mentési hozzáférési kód továbbra is lehetővé teszi az e-mail fiókodhoz való hozzáférést.
  Ha nem szeretne biztonsági mentési hozzáférési kódot hozzáadni a fiókjához, kattintson a Bezárás gombra.
 10. A biztonsági fiók hozzáférési kódja automatikusan létrejön. Töltse le vagy nyomtassa ki azonnal.

  FONTOS! Ügyeljen arra, hogy biztonsági másolatot készítsen a fiók hozzáférési kódjáról. Ennek köszönhetően bejelentkezhet az ionos.hu e-mail fiókjába, amikor elveszíti a hozzáférést a hitelesítő eszközhöz.
 11. Kattintson az OK gombra. A kétfaktoros hitelesítés hozzáadása befejeződött. Mostantól minden alkalommal, amikor bejelentkezik az ionos.hu e-mail fiókjába az OX Webmailben, a bejelentkezés és a jelszó mellett meg kell adnia a hitelesítési alkalmazás kódját is.

Hozzáadhatok további alkalmazásokat vagy eszközöket a kétlépcsős azonosításomhoz?

A kéttényezős hitelesítéshez több alkalmazást vagy eszközt is hozzáadhat. Ha például először hozzáadta a Google Hitelesítőt, hozzáadhatja a Microsoft Hitelesítőt. A privát okostelefonján lévő alkalmazáson kívül hozzáadhat egy alkalmazást is, például az üzleti telefonján. Ha több alkalmazás van társítva a fiókjához, akkor bejelentkezve hitelesítheti az egyik alkalmazást.

A kétfaktoros hitelesítéshez szükséges további alkalmazások/eszközök ugyanúgy kerülnek hozzáadásra, mint az első alkalommal.

Hogyan néz ki az ionos.hu-be való bejelentkezés 2FA engedélyezve?

Ha engedélyezi a kétlépcsős hitelesítést az ionos.hu levelezésben az OX Webmailben, a bejelentkezés és a jelszó megadása után meg kell adnia a hitelesítési kódot. Megtalálhatja a 2FA engedélyezéséhez használt alkalmazásban (pl. Google Authenticator).

Ha több hitelesítő alkalmazást adtál hozzá a fiókodhoz, először ki kell választanod, hogy melyikkel szeretnél hitelesíteni, amikor bejelentkezel.

Nincs hozzáférésem a kétlépcsős azonosításhoz használt eszközhöz

Ha elvesztette a hozzáférést ahhoz az alkalmazáshoz/eszközhöz, amelyen ellenőrző kódokat kap, és megpróbál bejelentkezni az inonos.hu webhelyre, kattintson az Elvesztettem a készülékemet gombra, és a rendszer kéri, hogy adja meg a hitelesítési kódot, vagy válassza ki a hitelesítéshez használni kívánt eszközt.

A következő lépésben írja be a helyreállítási kódot, vagy töltse fel az azt tartalmazó fájlt. Tudja meg, mit kell tennie, ha elvesztette a helyreállítási kódot.

Amint észreveszi, hogy elvesztette a helyreállítási kódot, de még mindig hozzáférhet a hitelesítési alkalmazáshoz, hozzon létre egy új helyreállítási kódot.
A helyreállítási kód egy biztonsági fiók hozzáférési kódja – akkor kerül hozzáadásra, ha engedélyezi a kétlépcsős hitelesítést. Ennek köszönhetően újra hozzáférhet e-mail fiókjához, ha nem fér hozzá hitelesítő alkalmazással rendelkező eszközhöz (pl. ha telefonját ellopták).

Elvesztettem az eszközömet és a helyreállítási kódomat. Hogyan lehet visszaszerezni a levelekhez való hozzáférést?

Ha engedélyezve van a kétlépcsős azonosítás az e-mail fiókjában, de elvesztette a készülékét a hitelesítő alkalmazással, és nincs helyreállítási kódja (elvesztette, vagy nem adta hozzá a fiókjához a 2FA bekapcsolásakor), kérjük, lépjen kapcsolatba az ionos.hu segélyvonalával. Az engedélyezést követően elfogadjuk a jelentkezését, és segítünk visszaszerezni a leveleihez való hozzáférést.

Elvesztettem a helyreállítási kódot/Szeretném hozzáadni a helyreállítási kódot. Mit akarsz, mit tegyek?

Ha e-mail fiókjában engedélyezve van a kétlépcsős hitelesítés, és továbbra is bejelentkezhet a hozzá csatlakoztatott hitelesítési alkalmazással, de elvesztette helyreállítási kódját (vagy nem adta hozzá fiókjához a 2FA bekapcsolásakor), létrehozhat egy új kódot. E célból:

 1. Jelentkezzen be az ionos.hu e-mailbe
 2. Kattintson a jobb felső sarokban a Beállítások elemre
 3. A bal oldali menüben válassza a Biztonság – Kétlépéses ellenőrzés
 4. Ha még nem hozott létre helyreállítási kódot, hagyja ki ezt a lépést.
  Ha korábban létrehozott egy helyreállítási kódot, de elvesztette, kattintson a Kuka ikonra a Helyreállítási kód mellett a Helyreállítási beállítások szakaszban, majd erősítse meg, hogy el kívánja távolítani a helyreállítási kódot (előfordulhat, hogy ezt a műveletet a hitelesítő alkalmazásból származó kóddal is meg kell erősítenie).
 5. A Helyreállítási beállítások szakaszban kattintson a Helyreállítási lehetőség hozzáadása elemre.
 6. Válassza a Biztonsági mentési kód a fiókhoz való hozzáféréshez lehetőséget.
 7. Mentse, nyomtassa ki vagy töltse le a létrehozott helyreállítási kódot, és ha ezt megtette, kattintson az OK gombra.
Ha azért generált új helyreállítási kódot, mert elvesztette az előzőt, ne feledje, hogy mostantól ha elveszíti hozzáférését az eszközhöz a fiókjához csatlakoztatott hitelesítő alkalmazással, csak az új helyreállítási kódot használhatja.

Még ha egy idő után meg is találja az előző helyreállítási kódot, az nem lesz érvényes, ha törölte az ionos.hu e-mailben.

Hogyan kapcsolhatom ki a kétfaktoros hitelesítést az ionos.hu e-mailekhez, vagy távolíthatok el egy eszközt/alkalmazást ellenőrzésre?

Ha a 2FA előnyei ellenére úgy dönt, hogy letiltja, vagy el szeretne távolítani egy korábban hozzáadott alkalmazást vagy eszközt az ellenőrzésből (pl. Jelenleg egy másikat használ), megteheti. Ebben az esetben:

 1. Jelentkezzen be az ionos.hu e-mailbe
 2. A jobb felső sarokban válasszon Beállításokat
 3. A bal oldali menüben válassza a Biztonság – Kétlépéses ellenőrzés.
 4. Kattintson az eltávolítani kívánt ellenőrzési lehetőség melletti kuka ikonra.
 5. Erősítse meg, hogy el szeretné távolítani a megadott ellenőrzési beállítást.
 6. Ha teljesen ki szeretnéd kapcsolni a kétfaktoros hitelesítést, távolítsd el a korábban hozzáadott igazolási beállításokat.

E-mail

Válasszon egy megbízható e-mailt naptárral, feladatkezeléssel és spam nélkül.


 • Hasznos volt a cikk?
 • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy