Mi az e-mail alias?


Az e-mail alias egy plussz cím az e-mail fiókjához. Az e-mail alias a helyes e-mail cím kiegészítéseként jön létre, annak további változataival. Egy e-mail fiókkal több e-mail cím mutathat rájuk.

Tartalomjegyzék

Postafiók és az alias

Az e-mail fiók vagy e-mail egy hely az e-mail szerveren, ahol az e-maileket tárolják. Az e-mail fióknak egyedi neve van, azaz az e-mail fiók címe, pl. kovacs.janos@kovacsceg.hu. Az e-mail cím egyben az azonosító is az e-mail fiókba, az e-mailhez külön hozzárendeled a jelszót. Ezzel a két információval be tudja jelentkezni például a login.webmail.ionos.hu oldalra, majd átveheti az elküldött levelezést.

Ha van e-mail aliasa, akkor van egy további e-mail címe. Az álnév ugyanazon a szerveren jön létre, mint az e-mail fiók, a hozzá rendelt funkciók használatával. A fő e-mail cím a kovacs.janos@kovacsceg.hu, és Ön létrehozott egy ilyen e-mailt a szerveren. Ennek álneve, további címe pl. elerhetoseg@kovacsceg.hu.

Több alias vagy több e-mail fiók

A fenti sémát úgy használhatja, hogy két különálló e-mail fiókot hoz létre külön bejelentkezési adatokkal. Ehhez azonban mindkét e-mail fiók bejelölése szükséges. Ebben az esetben az álnév (alias), második e-mail címként működik, ugyanarra az e-mail fiókra mutat, mint az elsődleges e-mail cím. Az e-mail címre vagy annak álnevére küldött e-mail üzenetek ugyanannak az e-mail fióknak a postafiókjába kerülnek.

Példa: Főbejárattal rendelkező lakótelepen irodahelyiség épült. A telephely egy meghatározott címen található, pl. Szines utca 4. Az alkalmazottak nagy száma és munkájuk kiterjedt rendszere miatt további két oldalsó bejáratot bocsátottak rendelkezésre: az A és a B. Ezek az alábbi címet kapják : Színes utca 4A és Színes utca 4B. Minden cím ugyanarra a telephelyre és az ott tartózkodó cégre mutat, de lehetővé teszi mások számára a pontos helyszín, pl. cégrészleg feltüntetését, ahová külön bejáraton keresztül lehet belépni.
Példa: Van egy e-mail címem: kovacs.janos@kovacsceg.hu, és létrehozott álnevei: kapcsolat@kovacscég.hu és kj@kovacsceg.hu. aszerint tudok meg kell adnia másoknak a három e-mail cím egyikét, és az összes elküldött üzenet egy fiók beérkezett üzenetei között található. Az üzenetszabályok és/vagy átirányítások alkalmazásának köszönhetően a beérkezett levelezést ezen felül rendezni tudom, például üzenetek létrehozásával és mappákba helyezésével. A jk @ címre érkezett leveleket hagyja változatlanul, a kapcsolat @ címre küldött leveleket a CÉG mappába, a jk @- levelezést pedig a MAGÁN mappába kell helyezni. Így sokkal több lehetőségel rendelkezik.

Itt érdemes megjegyezni, hogy az e-mail aliasok, azaz további címek létrehozása nem csak üzenetküldést tesz lehetővé számukra. Az e-mail alias e-mail küldésére is használható. A fenti megállapodás szerint privát üzenetet tudok küldeni a jk @ címről vagy a cég képviseletében a jan.kowalski @ címeken, vagy a @ elérhetőségen. Minden címhez külön üzenetaláírást is rendelhet.

FONTOS! Az e-mail alias nem egy e-mail átirányítás, ami jelentősen befolyásolhatja az adatáramlás biztonságát, az üzenetek fejléceit stb. A népszerű e-mail alias egy további cím, amely egy adott e-mail fiókhoz és azon BELÜL működik az adott bejelentkezési név, jelszó használatával.

Postai álnév a levelezés kezelésében

Az e-mail álnevek az e-mail fiókok egyik alapvető funkciója, és egyben javíthatják a vállalat működését. Használjon e-mail álneveket további címek létrehozására az e-mail fiókjához, például toborzás, versenyek lebonyolítása vagy levelezés megosztása céljából. a saját kritériumaidat. Ne feledje, hogy az egyes címekről érkező összes üzenet egy e-mail fiókba kerül elküldésre.

Az e-mail álnevek létrehozása után további lehetőségeket is igénybe vehet, például üzenetszabályokat és e-mail mappákat hozhat létre fiókjában. Új átirányításokat is beállíthat, például úgy, hogy bizonyos alkalmazottaknak delegálja a leveleket anélkül, hogy hozzáférést kellene adnia az e-mail fiókhoz. Így automatizálhatja a levelek elkülönítésének folyamatát azáltal, hogy az e-mail üzeneteket a megfelelő mappákba helyezi át. A fő e-mail címre küldött megkereséseket különítse el a levelezőtől

Elveszett levelezés lehallgatása

Az e-mail aliasok segíthetnek az elveszett levelek rögzítésében is, amelyeket rosszul formált e-mail címekre küldenek. Ez gyakran előfordul, ha összetett e-mail címeket hoz létre, vagy ha például a nevét nehéz kiejteni, és azt telefonon kell közölnie a felhasználókkal. Hozzon létre egy elsődleges e-mail címet a vezetéknevével, egy álnevet a rövidítésével. Sokkal egyszerűbb lesz telefonon megadni az kj@kovacsceg.hu címet, mint kovacs.janos

Sok internetfelhasználó is hajlamos alapértelmezés szerint megadni kapcsolatfelvételi e-mail címét anélkül, hogy megerősítené azokat a weboldalon vagy a cég adatlapján. A cégeknél szokásos, hogy olyan címekkel rendelkeznek, mint az iroda@kovacsceg.hu vagy a kapcsolat@kovacsceg.hu. És mégsem köteles használni ezeket. Kiderülhet azonban, hogy a levelezés egy részét ilyen címekre küldik.

  • A Catch All funkció, amelyet a teljes domain aktivál, segít az elveszett e-mailek kezelésében és elfogásában. Lehetővé teszi az összes e-mail levelezés átirányítását minden nem létező e-mail címről (amelyre a felhasználók e-mailt küldenek) egy adott e-mail címre. A Catch All funkció nem irányítja át a küldött leveleket olyan címre, amely a kiszolgálón működik (már létrejött). Ez a levelezés annak az e-mail fióknak a felelőssége, ahová az üzenetek érkeznek

Postai alias az ionosnél

Ha úgy dönt, hogy e-mail álneveket használ, és rendelkezik e-mail fiókkal, akkor közvetlenül a ionos.hu ügyfélpanelen hozhatja létre azokat a szerveren, amelyhez a domain hozzá van rendelve. Adjon hozzá
új e-mailt, vagy szerkesszen egy már létrehozottat, majd adjon hozzá egy álnevet. Egy vagy több.

Miután bejelentkezett az webmail.ionos.hu oldalra az e-mail fiókjával, folytathatja fiókja beállítását: új mappák hozzáadása, üzenetszabályok létrehozása, átirányítás beállítása.

Új e-mail üzenet írásakor válassza ki az e-mail feladó címét: az e-mail címet vagy a létrehozott álnevek egyikét. Állítson be több e-mail aláírást, hogy módosíthassa őket a használt kimenő e-mail cím alapján.

Az e-mail álneveket a levelezőprogramokban is beállíthatja. Ellenőrizze azt is, hogyan működik az alias a Gmail cégeknek – Suite kezelésében.

E-mail

Válasszon egy megbízható e-mailt naptárral, feladatkezeléssel és spam nélkül.


  • Hasznos volt a cikk?
  • IGEN   NEM
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy