Mi a domain és mi a tárhely?Kíváncsi vagy, mi az a domain? Mi az a tárhely? Ez az Ön számára kötelező, hogyha szeretne megjelenni az interneten. A domain az Ön webcíme, a tárhely a fájlok, webhelyek és e-mailek helye az interneten. A domain a tárhely kihúzatlan eleme, és fordítva. Ezek együttesen olyan szolgáltatások halmaza, amelyeknek köszönhetően saját webhelye vagy e-mailje lehet a saját domainon belül.

Fontos! A tárhely és a szerver kifejezéseket gyakran felcserélhetően használják közvetlen kapcsolatuk miatt. A kiszolgáló általában olyan eszköz, amely meghatározott erőforrásokat biztosít: memóriát, kapacitást, energiát, rendszert. A szerver részeként az úgynevezett tárhelyszolgáltatások elkülönülnek. Ezek általános értelemben kész megoldások a végfelhasználó számára, egyszerű kezelőrendszerrel, elosztott erőforrásokkal és aktív szerverfunkciókkal rendelkeznek, pl. FTP szerver, levelezőszerver (azaz a levelezés támogatása engedélyezve van)

Ha meg szeretne jelenni az interneten, először el kell magyaráznia, hogy melyek azok az egyes szolgáltatások, amelyek érdekelhetik Önt. A szolgáltatások ismerete minden ügyfél szempontjából nagyon értékes. Például lehetővé teszi, hogy pontosan ellenőrizze saját igényeit és a megfelelő szolgáltatás kiválasztását.

Mi az a domain és mi a tárhely?

A domain (pl. www.sajatdomain.hu) egy egyedi internetes cím, ahol szolgáltatások (például webhelyek, e-mail, FTP-szerver) elérhetők az interneten. A domain név egyedi, és használatával a hálózat egy adott erőforrására hivatkozik. A domain birtoklásának fontos szempontja, hogy átruházható legyen. A linkre kattintva többet is megtudhat a domain átviteléről.

Emlékeztetni kell arra, hogy a domain egy egyedi internetes cím, amely a tárhely tartalmához vezet.

FONTOS! Ne feledje, hogy ha csak egy e-mail fiókot szeretne létrehozni a domain címében (pl. info@sajátdomain.hu), akkor ezt a műveletet csak a domain regisztrációja után hajthatja végre. További információ a domainen létrehozott e-mailekről.

A tárhely viszont úgy definiálható, mint az a „hely”, ahol fájljait tárolja, hogy az interneten elérhető legyen. A domain csatlakozhat a szerverhez, hogy például megjelenítse a tartalmát a domain címen, vagy e-mail fiókokat hozzon létre a domain címében (pl. info@sajatdomain.hu).

A szerver tartalma alatt olyan fájlokat (pl. weboldal fájlok) kell érteni, amelyek a domain címének böngészőben történő megadása után jeleníthetők meg. Ezek a fájlok általában maga a webhely, de meghatározott erőforrások megcélzásával a domain sokkal több információt tud megjeleníteni, például tényleges letöltéseket (fotók az ünnepekről), csomagolt .zip archívumot stb.

A domainnek lehetősége van az ún aldomainek, azaz a domain címében létrehozott további címek, pl. blog.domena.pl stb. Ezeket ingyenesen hozhatja létre a domainjén belül. Átirányíthatja őket különböző helyekre, létrehozhat több oldalt, vagy megoszthat több erőforrást.

Az ionos.hu szerverein az alábbiakat tudja végrehajtani:

  • Feltenni saját weboldalt,
  • hozzon létre e-mail fiókokat magadnak és alkalmazottainak,
  • tárolja fájljait, így a világ bármely pontjáról hozzáférhet hozzájuk.
Példa: Ha csak tárhelye van (nem lesz regisztrált domainje), akkor a tárhely tartalma (pl. egy weboldal) egy ingyenesen működő domain címén jeleníthető meg, amelyet minden tárhelyhez ingyenesen mellékelünk. Például, ha regisztrált egy „server123456” nevű tárhelyet, az ezen a tárhelyen található webhely a következő címen jeleníthető meg: „http://server123456.ionos.hu”. E-mail fiókok
létrehozása esetén be

  • info@kvacs.ionos.hu
  • Keresztnev.családinev@kovacs.ionos.hu

Ha van domainje és tárhelye, akkor már minden megvan ahhoz, hogy megjelenjen az interneten, nyisson blogot, boltot, e-mailes levelezést. Adatbiztonságát erősítheti, ha szolgáltatásait SSL tanúsítvánnyal bővíti. Biztosítja a weboldalon és az e-mailes továbbítás során továbbított adatok védelmét. Ez a 3 szolgáltatás együtt alkotja az internetes üzleti tevékenység alapját.

Internetes domain alacsony áron

Regisztrálja már ma saját címét az interneten. Még ha az Ön álmai domainjét már le is foglalták, az intelligens keresőmotorunk segítségével további lehetőségeket talál.


Biztonságos tárhely webhelye számára

Olyan helyet készítettünk Önnek, ahol a weboldala és e-mail címe garantáltan jó helyen lesznek.


  • Hasznos volt a cikk?
  • IGEN   NEM
Keresés
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Gyakori kérdések
Szolgáltatás regisztrációja
Ügyfélpanel
Települések
Domainek
Hosting
Automatikus telepítő
Adatbázis
FTP
E-mail
SSL tanúsítvány
Website Builder
eCommerce
Google Workspace
Office 365
Biztonság
Tudásbázis
WordPress
vagy